Medicinsk behandling

Klik her og kontakt os via Lægevejen.dk, hvis du vil bestille tid til konsultation, have svar på enkle spørgsmål eller anmode om recept/receptfornyelse.   Ved akut behov for hjælp: Kontakt os dir. på 2917 6746 eller mail@osterbro-ojenklinik.dk.    Udeblivelse fra konsultation koster 250 kr., udeblivelse fra operation uden afbud eller afbud samme dag koster 500 kr.

Vi fjerner øjenrynker

uden operation

Botox & filler behandling

Med alderen ændres hudens kvalitet, så der opstår rynker, ridser og linjer i huden. Som oftest er disse forandringer  ikke graverende nok til at påkalde sig operation, men kan behandles kosmetisk.

.

På Østerbro Øjenklinik behandler vi dine ´bekymringsrynker´  mellem øjenbrynene og smilerynker (´kragetæer´)  omkring øjnene eller giver  dig  et  brynløft med injektioner af nogle af markedets mest anerkendte filler-produkter.

.

Med vores filler og botox behandlinger, tilbyder vi dig en ikke-permanent løsning på dine rynker. Effekten holder fra seks til 12 måneder, hvorefter behandlingen skal gentages for at vedligeholde dit resultat.

Behandling af ´bekymringsrynker´

Bekymringsrynker eller vredesrynker opstår i Glabella-området mellem brynene som følge  af gentagne muskelsammentrækninger og kan give dig et permanent vredt eller bekymret udtryk.

.

Vi glatter dine bekymringsrynker med   små ganske mængder af filleren Juvederm. Hvis dine panderynker er dybere, kan det være nødvendigt at suplere behandlingen med  Vistabel (Botox), der er  effektiv til at holde  musklen  ro, så huden glattes ud.

Behandling af smilerynker

Smilerynker sætter sig med tiden fast i muskulaturen som ´kragetæer´, der forbliver synlige ved dine øjne, også når du ikke smiler.

.

Vi behandler  dine ´kragetæer´ ved at injicere små mængder af botox, som hindrer  musklerne, som folder huden,  i at trække sig sammen, så huden glattes ud.

.

Effekten på de behandlede muskler indtræder efter nogle døgn og forsvinder efter tre til seks måneder, hvorefter behandlingen kan gentages efter ønske og behov.

Brynløft med botox

For mange er det området omkring øjenbrynene, hvor ansigtets ældningsproces  bliver synlig først. I takt med at huden ved  brynene synker, begynder dine øjenlåg gradvis at se tungere ud, og øjnene bliver mindre.

.

 

På Østerbro Øjenklinik tilbyder vi  at løfte også dine øjenbryn med botox. En enkelt injektion til hvert øjenbryn er nok til at opnå den ønskede effekt, der holder fra seks til ni  måneder.   

Hvad er Botox?

Botox er et mærkevarenavn på giften botulinum toxin type A. Andre tilsvarende mærker er Dysport, NeuroBLoc og Vistabel. Giftstoffet dannes af bakterien Clostridium botulinum. Indtag af disse bakterier kan forårsage den sjældne, men farlige pølseforgiftning, også kaldet botulisme.


Botox bliver meget anvendt over hele verden, blandt andet til at løsne smertefulde krampetilstande (muskelspasmer) hos mennesker med spastiske lammelser. Men præparatet er bedst kendt for at behandle rynker.

Hvad er formålet?

Botox reducerer evnen til, at musklerne kan trække sig sammen i netop de områder, det sprøjtes ind. Det virker altså ikke på resten af kroppen og er derfor ikke farligt, som pølseforgiftning er.


Botox mindsker synligheden af rynker, hvor det indsprøjtes, oftest i furerne i panden, mellem øjenbrynene og omkring øjnene. Behandlingen kan kombineres med andre stoffer, som sprøjtes ind og fylder ud i ansigtshuden (fillers), laserbehandling eller kosmetisk kirurgi.

Behandling med Botox

Det er den muskellammende effekt i giften, som udnyttes til at behandle rynker i ansigtet. Botox blokerer et signalstof, som nerverne i kroppen benytter til at sende meldinger til bl.a. muskler. Dette fører til, at nerverne ikke får givet de beskeder til musklerne, som de skal, så musklerne derfor ikke trækker sig sammen.

Hvordan foregår behandlingen?

Ansigtet bliver først grundigt rengjort. Så sprøjtes små doser af Botox ind i muskulaturen lige under huden på udvalgte steder. Ansigtsmusklerne, som ligger lige under huden, bliver lammet.


Behandlingen kan være lidt ubehagelig og tager 10-15 minutter at gennemføre. Du kan mærke en mild rødme i nogle timer efter indsprøjtningen. Man bør ikke massere eller gnide sig i ansigtet de første 24 timer efter behandlingen.

Resultater

Du kan se, at huden glattes ud, og rynkerne bliver mindre synlige. Botox lammer kun de specifikke muskler, som er blevet behandlet. Det er dine dynamiske eller muskelafhængige rynker, som bliver påvirket. Der er kommet rapporter om, at Botox også kan lamme muskler udenfor det ønskede område, men ved rigtig brug er dette sjældent.


Botox hjælper ikke mod de statiske rynker, som er forårsaget af sollys eller alder. Laserbehandling kan give bedre resultater af denne type rynker.


Resultaterne er ofte synlige efter 3-8 dage, men der kan gå 2-3 uger, før du kan se fuld effekt af behandlingen. Effekten af Botox-injektionerne varer i 3-4 måneder, og indsprøjtningen skal gentages flere gange om året.


Den rynkefrie effekt har en tendens til at vare længere, hvis du får flere behandlinger, fordi musklerne bliver tyndere af inaktivitet.

Bivirkninger

Det er meget vanskeligt at forudse nøjagtig, hvordan Botox-indsprøjtninger vil fungere på dine musklerne i ansigtet. Du bør være forberedt på, at du måske ikke får det resultat, du forventer.


Bivirkninger efter Botox-behandling er usædvanlige. Af og til kan personer, som har fået Botox i panden, opleve, at øjenlågene og øjenbrynene hænger lidt ned. Dette forsvinder, når effekten af Botox aftager, men varer altså lige så længe som den ønskede effekt.


I sjældne tilfælde kan man få dobbeltsyn og uklart syn. I disse tilfælde bør du opsøge læge.

Udbredelse

Ikke-kirurgisk kosmetisk behandling har haft en eksplosiv vækst de sidste år. Botox var ifølge American Society for Aesthetic Plastic Surgery (ASAPS) det mest populære ikke-kirurgiske kosmetiske indgreb i USA. Mere end tre millioner behandlinger blev udført i USA i 2014.

Hvad er fillers?

Fillers består af en rumopfyldende gel (hyaluronsyre), som sprøjtes ind i eller under huden. Fillers bruges til at behandle rynker, give fyldigere læber og forme kindben og hage.


Hyaluronsyre produceres blandt andet i hud og brusk hos dyr og mennesker. I huden udfylder det tomrummet mellem et netværk af små kollagen- og elastintråde. Hyaluronsyre spiller en vigtig rolle for hudens evne til at binde vand og gør huden strammere og fastere. 


Hyaluronsyre fremstilles fra bakterier og er altså ikke udvundet fra dyr. Derfor forekommer allergiske reaktioner meget sjældent.  


Hyaluronsyre hører til den ikke-kirurgiske kategori af hud-fyldstoffer eller "fillers". Fillers har en forbigående effekt, men nogle virker længere tid end andre. Eksempler på fillers er Restylane, Juvéderm eller Esthélis. 

Behandling

Behandleren indsprøjter fyldstoffet i serier af små indsprøjtninger , og området masseres forsigtigt under proceduren. For det meste sprøjtes filler ind lige under huden med en meget tynd nål. Massagen skal sprede stoffet.


Du kan forvente en smule hævelse og ømhed på injektionsstedet i 2-4 dage efter behandlingen. Desuden kan huden blive lidt rød. Ofte kombineres filler med Botox for at behandle rynker og furer i ansigtet.  

Resultater

Resultaterne kan ses øjeblikkeligt. Rynkerne bliver ofte udjævnet og huden glattere. Læberne kan blive større og mere markante. Hvor godt resultatet bliver, og hvor længe effekten varer, er afhængig af 


  • Din hudtype 
  • Dit ansigts struktur 
  • Din alder og livsstil 


Hyaluronsyre er ikke et permanent produkt, og effekten varer i 6-12 måneder. Det er nødvendigt med opfølgende behandling med jævne mellemrum. Varigheden er afhængig af, hvilke områder hyaluronsyre bliver brugt på.  

Bivirkninger

  • Behandling kan mærkes af nogen som prikkende, stikkende fornemmelse. 
  • Hævelser (special i læber), rødme, ømhed eller kløe fornemmelse. 
  • Risiko for infektion. 
  • Risiko for allergiskreaktion 1/2000. 
  • Risiko for længerevarende betændelses tilstand 1/15,000. 
  • Risiko for vævsdød, sårskorpedannelse, evt. ar (meget sjælden). 

Udbredelse

Ikke-kirurgisk kosmetisk behandling har haft en nærmest eksplosiv vækst i de senere år. Hyaluronsyrebaserede produkter som Restylane var ifølge American Society for Aesthetic Plastic Surgery (ASAPS) det næstmest populære ikke-kirurgiske kosmetiske indgreb i USA. Ca. 1.7 millioner behandlinger blev udført i 2014.


I Danmark er tallet ikke kendt, men der er ingen tvivl om, at det er stærkt stigende. 

Lovgivning for kosmetisk kirurgi

Man skal være 18 år gammel for at få foretaget kosmetiske operationer i Danmark.