Almindelige øjenundersøgelser

Vores grundlæggende øjenundersøgelser hjælper med at identificere eventuelle synsproblemer, øjensygdomme eller helbredsproblemer relateret til øjnene. Vi anbefaler regelmæssige kontrolbesøg for at opretholde god øjensundhed. Dette gælder både voksne og børn.

Nogle gange vurderer øjenlægen, det er nødvendigt, øjenene dryppes med dråber, der udvider pupillerne,  så øjenlægen kan foretage en brillemåling og dybdegående undersøgelse.

Børneundersøgelser

Procedure:

Du skal dryppe dit barns øjne senest 45 minutter, før barnet skal ind til vores undersøgelsen, så dråberne kan nå at virke optimalt.

Bemærk:

Barnets syn vil være påvirket resten af dagen. Dette kan opleves som lysfølsomhed og svært ved at se ting tæt på. Derfor kan det være en god idé, at medbringe solbriller en hat til efter undersøgelsen.

Øjenlågsoperationer

På Østerbro Øjenklinik har vi ekspertise i vurdere, om du kunne have gavn og glæde af en funktionel eller evt. kosmetisk operation af dine øvre og/eller nedre øjenlåg. Som alderen skrider frem, mister muskulaturen og huden omkring dine øjne sin elasticitet. Det kan give hævelser, rynker og hængende øjenlåg, som kan begrænse dit synsfelt. Vi undersøger om du kan få afhjulpet dine gener ved for tunge øjenlåg ved operation på Sygesikringens regning. Itilfælde af, at du ikke opfylder de offentlige krav for at få fortaget en operation på syskringens regning, kan du efter vurdering af lægen for fortaget en selv betalt operation.

Læs mere →

Behandling af øjensygdomme

Vi er erfarne i behandlingen af forskellige øjensygdomme så som diagnose og kontrol af grå stær (kataract), grøn stær (glaucom), diagnose og kontrol af øjenforandringer som følge af diabetes, nethinde-sygdomme, AMD, alderspletter på nethinden, og kontrol af horhinde-sygdomme. I forbindelse med din øjenundersøgelse er det som oftest nødvendigt, at vi drypper dine øjne med mydriacyl 1% eller lokalbedøvende dråber. Modsat lokalbedøvende øjendråber udvider mydriacyl dine pupiller og slører dit syn, så du ikke ser helt skarpt i et par timer eller mere efterfølgende og derfor bør det undgås at køre bil.

Akutte tider

Ved pludselige øjenproblemer eller skader i øjnene, er vi her for at yde akut pleje og behandling for at beskytte dit syn. Det er vigtigt at påpege, vores ressourcer og kapacitet kan være begrænsede, især når mange henvender sig samtidig. Vi beder om din forståelse og samarbejde disse i situationer. Vores mål er, at give den bedste omsorg for alle vores patienter, vi vil altid arbejde for at sikre, at du får den mest passende behandling.

Ved akut behov for hjælp, kontakt os direkte.

Skriv til osRing til os