Øjenlågsoperationer

På Østerbro Øjenklinik har vi ekspertise i af vurdere, om du kunne have gavn og glæde af en funktionel kosmetisk operation af øvre eller nedre øjenlåg. Som alderen skrider frem, mister muskulaturen og huden omkring dine øjne sin elasticitet. Det kan give hævelser, rynker og hængende øjenlåg, som kan begrænse dit synsfelt. Vi undersøger om du kan få afhjulpet dine gener ved for tunge øjenlåg ved operation på sygesikringens regning. I tilfælde af, at du ikke opfylder de offentlige krav for at få fortaget en operation på sygskringens regning, kan du efter vurdering af læge for fortaget en selv betalt operation.

Hvad indbærer en øjenlågsoperation?

Ved øjenlågsoperation af det øvre/nedre, tunge eller hængende øjenlåg fjerner vi overskydende hud og fedt, så du opnår forbedret synsfelt, glattere og fastere hud samt et mere positivt ansigtsudtryk.

Øjenlægen lægger et snit langs øjenlågets naturlige folder for at skjule ar. Om nødvendigt strammes musklen en smule for at løfte området omkring øjnene. Efter det kirurgiske indgreb, kan du de første par dage mærke hævelse, svien, blå mærker og tørre øjne, generne vil forsvinde i løbet af en uge.

Efter et par måneder er arret næsten usynligt. Langt de fleste patienter opnår et fint resultat, som de er meget tilfredse med.

Indgrebet varer typisk 45 minutter og er blandt de mest almindelige kosmetiske operation i Danmark. Komplikationer forekommer kun i meget sjældne tilfælde.